Jaroslav Dusek movies and biography.

Jaroslav Dusek

-
[ Votes: ]
22

Age 30 April 1961 — 62 years

Birthday 30 April 1961 1961-04-30

Career:
Actor Writer
Genres:
Drama Comedy Short
Your rating:
Share:
All Jaroslav Dusek movies list with pictures. Biography and interesting facts from personal life. Celebrity fans will be attracted by latest photoshoot or rare Jaroslav Dusek photos: childhood and now. High quality pictures can be used as HD wallpapers. Jaroslav Dusek has worked as actor, writer and has been in 22 films, animated movies and TV series in his filmography. Rate the celebrity and leave a review!

Jaroslav Dusek - BIOGRAPHY

Jaroslav Dušek je v první řadě improvizátor, divadelní herec a režisér, dále pak filmový herec, moderátor, libretista a scénárista. Po gymnáziu učil autorské herectví a jevištní improvizaci na Lidové konzervatoři, dva roky byl asistentem Ivana Vyskočila, který svým pojetím autorského divadla Duška výrazně ovlivnil. Po roce 1989 působil na Konzervatoři J. Ježka. Učí na Famu, příležitostně na Jamu a Damu (mezi jeho žáky patřili například Ester Kočičková nebo Jiří Macháček). Duškovy aktivity se rozhodně neomezují jen na filmové herectví, ostatně jeho stěžejním projektem už léta zůstává divadlo Vizita, založené společně s Janem Bornou v roce 1981. Přesto je v posledních letech poměrně často obsazován, většinou do komediálních rolí.  Jeho herectví lze těžko popsat jako civilní - nejpřesvědčivější je v rolích, které vyžadují jistou dávku stylizace nebo jsou dokonce až na hranici grotesky (Vorlův muzikál - rytmikál KOUŘ, VRAŤ SE DO HROBU). Velmi dobře se povedlo využít Duškův komediální talent Janu Hřebejkovi (neznámější role ve filmech  PELÍŠKY s glosou "Přišel jsem s nabídkou kvalitního sexu", MUSÍME SI POMÁHAT, PUPENDO), objevil se také v oscarové nominaci ŽELARY, nízkorozpočtovém hororu CHOKING HAZARD nebo ve Švankmajerově filmu ŠÍLENÍ.  Komu připadá Dušek zajímavý ve filmech, měl by se jít podívat na jeho divadelní představení. Bude nadšený. Již zmiňované divadlo VIZITA nabízí výjimečný zážitek, navíc pokaždé jiný. Během představení, která začínají jako čistá improvizace, má divák (oprávněný) pocit, že je přímým svědkem tvorby, je vtažen do sledu absurdních slovních hříček, rychlých změn nálad a postav, do rozvíjení, opouštění a kombinování motivů, které se mohou, pokud jsou nosné, rozvinout v delší dramatický příběh. Delší, vláčné tempo je střídáno nesmírně zábavnými dialogy - publikum se nezřídka baví jako v zábavných televizních pořadech, vysílaných v sobotních prime times, tady je to ovšem bez dotáček...  Do divadla Vizita se přesto nechodí za humorem, ale hlavně za možností vidět při tvorbě výrazné osobnosti, které dokáží při dobré konstalaci diváka dopravit do kouzelně fantaskního prostředí, o kterém se těžko vypráví, pokud je člověk nezažje. S Duškem často hraje Martin Zbrožek, dále pak Pjér la Šéz a Radomil Uhlíř. K představení neodmyslitelně patří bubnování Alana Vitouše a práce se světly Viktora Zborníka. Třikrát po sobě, v letech 2000-2002 moderoval slavnostní ceremoniál Českého lva. Osobitý styl způsobil rozruch hlavně v prvním roce. Napsal libreta k operám Opera La Serra (1994) a Nagano (Národní divadlo, Cena Alfréda Radoka - česká hra roku 2004), pro televizi připravil pořad Taxi, prosím s Janem Krausem a namluvil dětský animovaný seriál O Kanafáskovi. V roce 2003 hrál ve slavné one man show Roba Beckera Caveman v klubu Lávka. Na stejné scéně vystupuje v Ruizových Čtyřech dohodách. Režíruje v Dejvickém divadle a v Divadle v Řeznické (Král Ubu).

Jaroslav Dusek - FILMOGRAPHY:

Genre:
all
  • All
  • триллер
  • драма
  • комедия
  • документальный
  • ужасы
  • мелодрама
  • криминал
  • семейный
  • короткометражка
  • мюзикл
  • фэнтези
SORT BY:
name release year IMDB rating
Empty
Operace Dunaj movie in Jaroslav Dusek filmography.

Operace Dunaj

2009
4.8
Skř-itek movie in Jaroslav Dusek filmography.

Skř-itek

2005
7.2
Š-ileni movie in Jaroslav Dusek filmography.

Š-ileni

2005
7.1
Doblba! movie in Jaroslav Dusek filmography.

Doblba!

2005
4.9
Choking Hazard movie in Jaroslav Dusek filmography.

Choking Hazard

2004
5.3
Zelary movie in Jaroslav Dusek filmography.

Zelary

2003
7.7
Mazany Filip movie in Jaroslav Dusek filmography.

Mazany Filip

2003
5.9
Pupendo movie in Jaroslav Dusek filmography.

Pupendo

2003
7.2
Na ceste movie in Jaroslav Dusek filmography.

Na ceste

2001
6.7
Divoke vč-ely movie in Jaroslav Dusek filmography.

Divoke vč-ely

2001
6.8
Peliš-ky movie in Jaroslav Dusek filmography.

Peliš-ky

1999
7.9
Kamenny most movie in Jaroslav Dusek filmography.

Kamenny most

1996
7
Don Gio movie in Jaroslav Dusek filmography.

Don Gio

1992
6.2
Kour movie in Jaroslav Dusek filmography.

Kour

1991
7.8
Vrat se do hrobu movie in Jaroslav Dusek filmography.

Vrat se do hrobu

1990
7.2
Prazska petka movie in Jaroslav Dusek filmography.

Prazska petka

1989
6.5

All Jaroslav Dusek films: from early to the latest. Recent Jaroslav Dusek HD pictures and biography.

22 movies, animated films and TV series, famous actor, writer – and all this is Jaroslav Dusek. Bio and details of life are always a subject of interest by celebrity fans. Even if you do not take one of them, then, at least, pay attention to the interesting facts: about children, family, relationships and childhood.
In Jaroslav Dusek filmography you will find all top and recent movies, TV series and cartoons: from the very first film to the upcoming ones. Filters by name, release date, genres and IMDB rating will help you to quickly find all Jaroslav Dusek roles: from the very young movie to the last one. It easy to notice that the filmography is mainly dominated by films in the genre Drama,Comedy,Short. Czech Republic where is Jaroslav Dusek from also affected his work. Among best films Peliš-ky, Kour, Zelary and here you can find out what is the next Jaroslav Dusek movie.
Also on this page is gathered huge photo gallery with lots of the best Jaroslav Dusek images in high quality which you can easily use as beautiful wallpapers for desktop of mobile Android, iPhone or PC. We add not only professional photoshoots but also private Jaroslav Dusek family photos with his parents, kids and wife. If you want to see how Jaroslav Dusek looked like as a kid or as a teenager or want to find Jaroslav Dusek naked pictures, you can be sure that you will get them in our gallery. By the way the latest images may help you to know how he looks in real life, if he is dating or even where is Jaroslav Dusek now. As soon as new Jaroslav Dusek images appear in high quality we add them immediately into our collection.

Scroll up