Mehmet Ali Erbil movies and biography.

Mehmet Ali Erbil

-
[ Votes: ]
17
Career:
Actor
Genres:
Action Comedy Adventure
Your rating:
Share:
All Mehmet Ali Erbil movies list with pictures. Biography and interesting facts from personal life. Celebrity fans will be attracted by latest photoshoot or rare Mehmet Ali Erbil photos: childhood and now. High quality pictures can be used as HD wallpapers. Mehmet Ali Erbil has worked as actor and has been in 17 films, animated movies and TV series in his filmography. Rate the celebrity and leave a review!

Mehmet Ali Erbil - BIOGRAPHY

Tiyatro ve sinema sanatçısı Saadettin Erbil'in oğlu olarak 8 Şubat 1957'de İstanbul’da doğdu. Aslen Erbil şehrinden Kürttür. 1835 yılında Erbil'de doğmuş ve sonradan İstanbul'a göç etmiş dedesi Kürt Şeyh Es’edê Erbîlî'nin Menemen olaylarına karıştığı için idam edildiğine dair araştırma konusunu yeni öğrendiğini söyleyen Mehmet Ali, Yani Kürt kökenlisiniz sorusuna Evet. Ama kimlik olarak alt mıyım yoksa üst müyüm doğrusu bilmiyorum. diye yanıtladı.[1] İlk ve orta öğrenimini İstanbul, Ankara ve Balıkesir'de yaptı. 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü’ne yatılı olarak girdi ve bu dönemde Devlet Tiyatrosu’nda konuk oyuncu olarak baş rolde En İyi Tiyatrocu Ödülü’nü kazandı. Buradan mezun olduktan sonra, Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlayan sanatçı, Başta ‘Küheylan’ olmak üzere birçok oyunda oynadı ve daha sonra tek kanallı yayın döneminde TRT’de ‘Metronom’ adlı eğlence programında Derya Baykal 'la, 1984 yılında da Çiğdem Tunç 'la bir ikili oluşturdular. Özel kanalların açılmasıyla birlikte Erbil, TRT’den Kanal 6’ya geçiş yaptı. Daha sonra InterStar ve ATV’de dizi, Show TV ’ de de program yaptı. 1985'de İlyas Salman ile birlikte oynadığı Uyanıklar Dünyası adlı filmle büyük beğeni topladı. ATV'de canlı yayınlanan Ya Şundadır Ya Bunda adlı programı sunarken yaptığı RTÜK yasasına uygun olmayan hareketinin ardından televizyon programlarına ara vermiştir. Daha önce Emel Sayın'la birlikte Aşkım Aşkım adlı dizide oynamıştır. Kanal D’de yayınlanan yarışma programı Çarkıfelek ve ATV’de uzun bir süre yayınlanan Tatlı Kaçıklar dizisiyle zirveye çıkan başarılı şovmen, Harakiri ve Hababam Sınıfı Güle Güle adlı filmlerle tekrardan beyazperdeye geçti. Son dönemlerde, Sinan Çetin 'in Bay E, Gani Müjde’nin Kahpe Bizans, Ömer Uğur’un yönettiği Hemşo adlı filmlerde rol aldı. Uzun bir hastalık döneminden sonra tekrar izleyiciler karşısına geçen Erbil, TRT’de yayınlanan Bir Başka Gece adlı programın sunuculuğunu yaptı. Kanal 1'de yayınlanan Çarkıfelek adlı programı sundu. Ramazan geldikten sonra Fox'a Ece ve Çarkıfelek ile birlikte geçmiştir. Kanal 1'de Aşkım Aşkım dizisinin tekrar çekimlerinde yer aldı fakat kanal değişikliği yüzüden dizi sona erdi. Fox TV'de Ece sona erdi, fakat Çarkıfelek ile birlikte 50 Sarışın programı başladı. 50 Sarışın cuma akşamları 19.15'te yayınlandı. Pazartesi'den Perşembe'ye Tuba Ünsal'la Çarkıfelek'i sundu. Dünyada sadece 100 kişide görülen Kaçış Sendromu hastası olan Erbil, bekar ve 3 çocuk babasıdır ve de koyu bir Fenerbahçe taraftarıdır.

Mehmet Ali Erbil - FILMOGRAPHY:

Genre:
all
  • All
  • комедия
  • драма
  • мелодрама
  • детектив
  • триллер
  • криминал
  • приключения
  • семейный
SORT BY:
name release year IMDB rating
Empty

All Mehmet Ali Erbil films: from early to the latest. Recent Mehmet Ali Erbil HD pictures and biography.

17 movies, animated films and TV series, famous actor – and all this is Mehmet Ali Erbil. Bio and details of life are always a subject of interest by celebrity fans. Even if you do not take one of them, then, at least, pay attention to the interesting facts: about children, family, relationships and childhood.
In Mehmet Ali Erbil filmography you will find all top and recent movies, TV series and cartoons: from the very first film to the upcoming ones. Filters by name, release date, genres and IMDB rating will help you to quickly find all Mehmet Ali Erbil roles: from the very young movie to the last one. It easy to notice that the filmography is mainly dominated by films in the genre Action,Comedy,Adventure. Turkey where is Mehmet Ali Erbil from also affected his work. Among best films Tatli kaciklar, Kahpe Bizans, Oldur beni and here you can find out what is the next Mehmet Ali Erbil movie.
Also on this page is gathered huge photo gallery with lots of the best Mehmet Ali Erbil images in high quality which you can easily use as beautiful wallpapers for desktop of mobile Android, iPhone or PC. We add not only professional photoshoots but also private Mehmet Ali Erbil family photos with his parents, kids and wife. If you want to see how Mehmet Ali Erbil looked like as a kid or as a teenager or want to find Mehmet Ali Erbil naked pictures, you can be sure that you will get them in our gallery. By the way the latest images may help you to know how he looks in real life, if he is dating or even where is Mehmet Ali Erbil now. As soon as new Mehmet Ali Erbil images appear in high quality we add them immediately into our collection.

Scroll up